Selektiivinen poiminta

Jatrophan poiminta on hankalaa kasvin epätasaisen kypsymisajankohdan takia. Samassa pensaassa on kukkia, raakaa hedelmää, kypsää hedelmää ja jo kuivumistilassa olevaa hedelmää. Tämän takia kasvi poimitaan selektiivisesti joka tarkoittaa sitä että otamme talteen vain kypsät ja kuivumistilassa olevat hedelmät joissa on suurin öljypitoisuus.

Selektiivisen poiminnan aloitus on käsipoimintaa huomattavasti myöhemmin, näin saadaan mahdollisimman hyvä poimintatulos aikaiseksi koneella. Selektiivisen poiminnan haittapuolia on poimintakustannusten kasvu, koska samat pensaat joudutaan mahdollisesti ajamaan useamman kerran.
Poiminta-ajankohdan määrittäminen on helppoa eli seurataan kypsymistä ja aloitetaan siinä vaiheessa poiminta kun pensaista saadaan enemmän kypsiä hedelmiä irti kuin poimintakuluihin menee.